Hvem er vi

Vi er en forening der drives af frivillige.

Såvel trænere som bestyrelse er ulønnede. Der ydes et honorar til dækning af omkostninger til kørsel, telefon, vask osv., men der er ingen løn. Vi følger de regler der er anvist i skatteloven.

Andre frivillige er forældre, bedsteforældre m.v. som giver en hånd når klubhuset trænger til reparation, når der skal køres til kampe, eller når vi trænger til noget kage.

Bestyrelsen vælges efter gældende regler hvert år i februar ved generalforsamlingen - og der er altid plads til en til. Den nuværende bestyrelse er sammensat af såvel forældre, bedsteforældre og trænere og vi så gerne at der også var en repræsentant for ungdomsafdelingen.

Det er Tordenskjolds soldater. Der hives og slides i forældrene fra alle sider, om at deltage i klasseudvalg, støtteforeninger og sportsforeninger. Derfor er det så godt, hvis man har en periode med overskud til det, at man melder sig som frivillig i Vestermose Idrætsforening. Se forsiden af hjemmesiden, hvor vi fortæller lidt om hvad vi ønsker os i den retning.

 

Vestermose Idrætsforenings historie

Efter Dybbøl 1864 kom mange soldater hjem med skader på legeme og sjæl. En vej frem var oprettelse af skytteforeninger, hvor soldaterne kunne opleve sammenhold og kammeratskab. Den oprindelige skytteforening startede i 1869 og nuværende VIF er resultat af flere sammenlægninger.

Sønderup-Nordrup Gymnastik- og Idrætsforening (startede som Skytteforening 1869), Ottestrup Gymnastik- og idrætsforening (1890), Tyvelse IF (1922). Tyvelse og Ottestrup blev sammenlagt til Sorterup-Ottestrup G&I i 1961, som videre lagt sammen med Sønderup-Nordrup GI til Vestermose Idrætsforening i 1969.

Vores forening, Vestermose Idræts Forening stiftes 10. april 1996.

Geografisk dækker foreningen tidligere Vestermose Kommune.

Skytterne er forsvundet, mens gymnastik og fodbold har været gennemgående aktiviteter. Perioder med især håndbold, volleyball og badminton er kommet og gået.

Idrætsforeningerne trues på livet af forskellige strømninger i tiden. Tilbud i skoler og SFO, underholdning på elektroniske medier m.m. er magtfulde konkurrenter, men i landdistrikterne er nu om stunder også skolelukninger med til at udhungre det lokale foreningsliv. Vi har alle et ansvar for at vores forening har de rette betingelser for at kunne tilbyde gode og tillokkende aktiviteter til vores lokalsamfund, så foreningen kan eksistere mange år endnu. Dertil kræves en stærk bestyrelse og dygtige, inspirerende trænere, for ikke at glemme engagerede forældre.